Lundbergs Fastfood & Café

Lundbergs är ett familjeägt grossistföretag i tredje generationen. Verksamhet startade redan 1945 under namnet Solna Korv. 2010 flyttade vi över Solna Korvs grossistdel till systerbolaget Lundbergs Fastfood & Café som har ett heltäckande sortiment inom fastfood.

Vårt företag är präglat av entreprenörskap, personligt engagemang och servicekänsla. Hos oss är varje kund viktig och vi jobbar nära våra kunder. Under åren har vi byggt upp ett enorm know how och det är något vi gärna för över till våra kunder. Fråga oss gärna och vi bjuder på goda råd och personlig service.

Heltäckande sortiment inom fastfood

Vårt unika och starka fundament i verksamheten utgörs av vårt eget varumärke Solna Korv med marknadens köttigaste korvar och hamburgare, majonnäsprodukter, kebab och kycklingprodukter, samt pappers- och profilmaterial. Utöver det har vi naturligtvis allt som kan tänkas behövas i ett komplett gatukök – och mer därtill.

Kunder över hela landet

Lundbergs levererar till Solna Korvs blå profilerade enheter, Daisy’s restauranger, ett stort antal fristående gatukök, pizzerior (ej pizza), större event, idrottsföreningar som hockey-, fotbolls- och golfklubbar, samt Solna Korvs återförsäljare Axfood Snabbgross och Privab. Dessutom distribuerar vi Solna Korvs kvalitativa korvar till dagligvaruhandeln.

Affärsidé & visioner

Att vara en lokal grossist som skall möta marknadens krav på flexibilitet, kvalitativt sortiment samt service.
Vi ska vara den ledande grossisten för café och fastfood-branschen.

Distribution över hela landet

Lundbergs distribuerar till Stockholmsområdet, Mälardalen, Uppsala och Norrtälje med egna distributionsbilar fem dagar i veckan. Vi har ett väloljat maskineri som ser till att varorna levereras till rätt plats och på rätt tid.

Varor som beställs före kl. 16.00 körs i regel ut dagen efter. Vissa orter som exempelvis Nyköping får leverans två gånger i veckan, måndag och torsdag.

Samarbete för långväga distribution

Utanför Lundbergs eget distributionsområde svarar Kyl- och Frysexpressen för leveranserna från norr till söder. Lägg en order dag ett, så är varorna på plats dag tre.

En annan viktig samarbetspartner i det totala logistikflödet är Privab i Trollhättan, som distribuerar Lundbergs varumärke Solna Korvs produkter i västra Sverige.

Stockholms ledande gatukökskedja

Blue Line Club är vårt framgångsrecept för kvalitetsmedvetna gatuköksägare. Den blå profilen på gatuköken är välkänd och lockar kunder som föredrar Solna Korv. Samtidigt borgar Blue Line för att gatuköken håller rent och fräscht samtidigt som de ger bra service.

Medlemskap ger fördelar

Vi hjälper gatuköken i Blue Line Club med profilering, menylådor, banderoller och annat. Dessutom får medlemsföretagen extra bra priser på utvalda produkter och rent affärsmässigt stöd. Över 65 års erfarenhet ligger till grund för den erfarenhet vi för över till våra medlemmar.

Certifieringar

Vi uppfyller kraven i standarden IP Livsmedel, utgiven av Sigill Kvalitetssytem AB. Ladda ner certifikatet.

Händelser i Solna Korvs historia

1945 – Korv- och charkbutiken ”Knut Eriksson” köps av Nils Andersson och bolaget döps om till Solna Korv.
1955 – Grillkorven gör sitt intåg i Sverige och Solna Korv startar tillverkning.
1974 – Tillverkningen av hamburgare startar.
1993 – Som första svenska tillverkare lanserar Solna Korv kryddstarka korvar.
2008 – Solna Korv lanserar korvar som premiummärke i butik.
2010 – Solna Korvs grossistdel tas över av nystartade systerföretaget Lundbergs, under samma ledning och ägarförhållanden.
2010 – Solna Korv blir ett renodlat varumärke som säljs och distribueras av grossisten Lundbergs.
2010 – Lundbergs Fastfood & Café etableras på ny adress i Norsborg.
2017 – Lundbergs Fastfood förvärvar 50% av Sports Cater Svenska AB.
2019 – Lundbergs Fastfood förvärvar 50% av aktierna i Coffeeplease Holding AB, med dotterbolagen Coffeeplease Home AB och Deli Molinari AB.

© Lundbergs Fastfood AB | Vi använder oss av Cookies | Webbpartner: Spin Media